WIE ZIJN WIJ?

Mijn man en ik gaan sinds 1988 elk jaar op vakantie naar de PyreneeŽn. Daar zagen we 2 hondjes aan het werk. Met hun tweeŽn haalden ze een kudde van 100 schapen uit de hoger gelegen weiden naar het dal van waaruit de herder hen dirigeerde. Eťn keer fluiten was links en heel de kudde werd naar links gedreven, twee keer fluiten was rechts en heel de kudde werd naar rechts gedreven. Machtig om zien.

We vroegen aan de herder of dit rashondjes waren. Hij vertelde ons dat het 2 labrits waren of Pyreneese herders, zeer slimme honden. Ze lieten een grote indruk op ons na.

Van het ogenblik dat we een eigen huis hadden en samenwoonden zouden we ons een Pyreneese herder kopen. In 1995 kochten wij ons huis en startten de renovatie. Wij hadden inmiddels een pup besteld van de hoogblonde teef Iraty. Maar die pup liet 2 jaar op zich wachten. Begin oktober kochten wij dan telefonisch op een ander adres een zwart reutje, onze Mystique. Diezelfde week nog kregen wij ook telefoon van de eigenares van Iraty. Zij vertelde ons dat ze financiŽle problemen had en vroeg ons of we Iraty zelf wilden kopen gedekt van haar reu. Iraty had zo een indruk op ons nagelaten dat we met de koop instemden. En zo reden wij begin november 1995 richting PyreneeŽn om onze 2 Pyreneneese herders te gaan halen.

Elk jaar keren we terug naar de PyreneeŽn en bestuderen daar ons geliefde ras. We bezochten reeds tientallen fokkers en boeren, mensen die je kunnen vertellen hoe een Pyreneese herder werkelijk moet zijn. Want zij zijn het die er dagelijks mee werken, die hem gemaakt hebben wat hij nu is. Een hond met een stevig karakter en een grote werklust.

In BelgiŽ trachten wij onze passie voort te zetten op andere mensen. Elk jaar hebben wij een paar nestjes. De ouderdieren worden zowel op schoonheid als karakter geselecteerd. Onze pups worden in huis grootgebracht en krijgen de beste verzorging mee. In ruil wordt aan de nieuwe eigenaars gevraagd contact te houden met ons gedurende de eerste twee levensjaren van hun hond en ons informatie te geven over het gedrag en gezondheid van hun hondje. Zo zijn er ook op regelmatige tijdstippen wandelingen voor onze Pyreneese herders. Iedereen wordt uitgenodigd en is van harte welkom.
Met deze website willen wij u laten kennis maken met de Pyreneese herder, de twee variŽteiten en hun karakter.

Veel leesplezier en mail ons daarna je bevindingen door via de contactpagina. Lieven en Ann.